Onze advocaten

Mr. J.C. H. Oudijk

Gespecialiseerd in strafrecht.

Hans Oudijk (1966, Gouda) studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit Leiden.
Hij werkt sinds 1990 in het strafrecht, de eerste jaren in de wetenschap en het wetenschappelijk onderwijs. Hans was wetenschappelijk medewerker van het Max Planck Instituut voor Strafrecht in Freiburg (D) en heeft strafrecht en strafprocesrecht gedoceerd aan de universiteiten van Maastricht en Tilburg.

Daarnaast en daarna gaf hij gastcolleges en lezingen in binnen- en buitenland. Ook was hij docent strafprocesrecht in de beroepsopleiding van advocaten.
Hans is auteur van diverse juridische publicaties in binnen- en buitenland. Hij maakte de overstap naar de advocatuur in 1999. Al tijdens zijn brede opleiding op een groot (inter)nationaal georiënteerd advocatenkantoor is hij zich ook als advocaat op het strafrecht gaan toeleggen.
Als strafrechtspecialist is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) [link] en de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) [link]. Hij behandelt dus zowel zaken bij rechtbanken en gerechtshoven als bij de Hoge Raad.
Hij weet standpunten zeer helder en overtuigend te verwoorden. Twee jaar voor hij advocaat werd, werd Hans uitgeroepen tot beste docent van de juridische faculteit van de universiteit in Tilburg. Twee jaar nadat hij advocaat werd, won hij de 14e Bossche Strafpleitwedstrijden.

Hans is de oprichter en naamgever van Advocatenkantoor Oudijk. Hij spreekt Frans en zeer vloeiend Duits en Engels.

Mw. Mr. D.P.J. Cain

Gespecialiseerd in asielrecht en vreemdelingenrecht.

Dymfie Cain (geb. Grommen, 1984, Valkenburg a/d Geul) studeerde Nederlands recht en criminologie aan de Universiteit van Utrecht.

Nadat zij bij FNV bondgenoten als adviseur had gewerkt, werd zij in 2008 advocaat. Sinds 2012 werkt zij bij Advocatenkantoor Oudijk. Dymfie kreeg als advocate een brede opleiding in de algemene rechtspraktijk.
Zij is een ervaren strafrechtadvocate. Daarnaast heeft zij specialistische kennis verworven in het vreemdelingen- en asielrecht, en daarmee van het bestuurs(proces)recht. Dymfie is als asielspecialist lid van de Vereniging Asieladvocaten & -juristen Nederland. En met een verleden bij een vakbond mag haar kennis van het arbeidsrecht ook niet verbazen.

Dymfie is voormalig bestuurslid van de Jonge Balie Roermond en gaat met goed gevoel voor menselijke verhoudingen en grote empathische vermogens voor haar cliënten juridisch tot het uiterste.
Dymfie spreekt Duits en zeer vloeiend Engels.